Kan de regenboogtrui Belgen toch nog ontglippen?

Welke buitenlanders kunnen wereldkampioen worden?

Hoe groot is de kans dat de wereldkampioen cyclocross straks géén Belg is? ‘Hoogerheide heeft aangetoond dat die kans er wel degelijk is', aldus bondscoach Rudi De Bie. ‘Maar: de Belgen hebben nog altijd meer troeven.' Van welke buitenlanders moeten de Belgen schrik hebben?

De Vliegers: Op een snel parcours, als het droog is of beenhard bevroren, stijgen de kansen van Lars van der Haar en Marco Fontana. De Italiaan, olympisch brons mountainbiken van Londen, gaf in Rome zijn visitekaartje af op een supersnelle omloop. Van der Haar riep zichzelf zondag tot favoriet uit. ‘De Belgen schuiven die rol altijd af, omdat ze schrik hebben, mij maakt het niks uit.’ En hij heeft een punt: in Tabor, Rome en zondag nog in Hoogerheide was hij er dichtbij. Maar ofwel botste hij op een blok (Tabor), ofwel viel hij (Rome en Hoogerheide). Dat is net ook zijn zwakke plek: jeugdige onstuimigheid. Foto: BELGA

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.