Literair Bontgenootschap viert gedichtendag met derde Literaturelure

Literair Bontgenootschap viert gedichtendag met derde Literaturelure

Het Aalsters Literair Bontgenootschap brengt muziek en literatuur op vier locaties. Foto: wjn

AALST -

Het Aalsters Literair Bontgenootschap organiseert op 31 januari naar aanleiding van gedichtendag voor het derde jaar op rij het muzikale en literaire evenement Literaturelure.

De editie van vorig jaar was kwalitatief hoogstaand, maar had relatief weinig grote namen op de affiche. Dit jaar pakken de organisatoren het net iets anders aan en hopen met bekendere namen en een nog sterker programma het publiek warm te maken. ‘De deelnemers zullen in groepen worden onderverdeeld en op verschillende plaatsen van start gaan. Onderweg kruisen ze elkaar en krijgen ze op tijd en stond een hapje en een drankje geserveerd', zegt medeorganisator Rudi De Smet.

De kruisbestuiving tussen literatuur en muziek vindt plaats op vier locaties. In zaal Arty Party kunnen de liefhebbers genieten van Metamorfose, een mix tussen poëzie in verschillende talen en muziek, gebracht door het koor De 2de Adem.

Stopplaats twee is Qarfa in de Stationsstraat. Daar komt Jo Govaerts in actie. Zij praat er over eigen poëzie én over vertaald werk.

In de bib staat het interactieve programma ‘De Blinddoek' met Stephanie Van den Broeck gepland. Geblinddoekt en op goed geluk wordt een gedichtenbundel gekozen en kennisgemaakt met vergeten parels. De avond wordt met iedereen samen afgesloten in Netwerk waar een bezoekje aan Watch that Sound en een verrassingsact op het programma staan. Deelnemen kost 10 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio