Modolo vloert Cavendish en Sagan in Tour de San Luis

Sacha Modolo heeft de tweede etappe in de Argentijnse Tour de San Luis gewonnen. De Italiaan van Bardiani Valvole-CSF Inox was de snelste in een massasprint na een rit met aankomst in Terrazas del Portezuelo. Gisteren finishte Modolo al tweede achter Mark Cavendish in de eerste etappe. De Brit werd vandaag tweede, Leigh Howard derde. Onze landgenoot Jens Debusschere finishte knap als vierde.

Geen twee op twee dus voor Cavendish. 'Modolo was vandaag te sterk voor mij', gaf de Brit ootmoedig toe. 'Omdat zijn team geen meter op kop reed, maakte hij het in zijn eentje af. Hij reed een geweldige race. Zijn ploeg zou een beetje meer vertrouwen in hem moeten hebben en wat meer kopwerk moeten doen', gaf Cav toch een kleine sneer. De komende ritten staan er enkele beklimmingen op het menu. 'Het wordt belangrijk om te overleven in de bergen en mijn kans af te wachten in de volgende sprint.'

Uitslag

1. Sacha Modolo (Ita)
2. Mark Cavendish (Gbr)
3. Leight Howard (Aus)
4. Jens Debusschere (BEL)
5. Peter Sagan (Slv)
6. Alessandro Petacchi (Ita)
7. Francesco Chicchi (Ita)
8. Manuel Belletti (Ita)
9. Francesco Lasca (Ita)
10. Scott Thwaltes (G-B)
11. Jacob Keough (USA)
12. Xavier Florencio (Esp)
13. Michael Schwarzmann (All)
14. Daniel Moreno (Esp)
15. Sonny Colbrelli (Ita),

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.