Agoria: ‘5 procent minder investeringen in technologische industrie'

Brussel -

De technologiebedrijven in België zullen in 2013 samen in totaal 1,65 miljard euro investeren, of 5 procent minder dan in 2012. Dat voorspelt Agoria, de federatie van de technologische industrie. ‘Verontrustend is vooral dat de investeringen in ons land 13 procent onder het niveau van voor de crisis liggen', zegt Agoria.

De technologiefederatie merkt op dat ondanks de groei van de investeringen in 2011 en 2012, de investeringen van de technologische industrie in 2012 nog steeds 13 procent onder het niveau van 2007 liggen. De federatie wil stimuli voor zij die investeren in de industriële sectoren.

Agoria stelt onder meer voor om een investeringsaftrek in te voeren om de financiering van ondernemingen weer op gang te krijgen. De organisatie vraagt een beter afschrijvingsregime van materiële en immateriële investeringen in de industrie.

Wat het aantrekken van nieuwe middelen betreft, is Agoria voorstander van een uitbreiding naar industriële bedrijven van het tax shelter-systeem zoals dat bestaat voor films. ‘Via een tax shelter voorzien de overheden al in een belastingvermindering voor ondernemingen die in een filmproject investeren. Waarom zou dit niet kunnen voor investeringen in de versterking van de industriële bedrijven zelf?'

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees