Kok ‘t Aards Paradijs opent ook conceptrestaurant in Gent

Chef-kok Lieven Lootens zoekt andere oorden op

Chef-kok Lieven Lootens zoekt andere oorden op

Lieven Lootens: ‘In het bruisende en bijna kosmopolitische Gent is er, in tegenstelling tot in Merendree, genoeg publiek om van dinsdag tot zaterdag doorlopend open te zijn.' Foto: fvv

Lieven Lootens, chef-kok van 't Aards Paradijs in Merendree, opent nog deze zomer in Gent een ‘conceptrestaurant'. Hij wil daarvoor het voormalige restaurant Jan Breydel en het aangrenzende pand ombouwen.

Lieven Lootens is een telg uit een horecageslacht. Hij kreeg de microbe te pakken in Tony's Grill, het restaurant van zijn ouders op de Korenmarkt. Met zijn ouders Tony en Juliette begon hij 23 jaar geleden in de ouderlijke woning in Merendree restaurant 't Aards Paradijs . Na enkele jaren werkte hij zich met de hulp van zijn echtgenote Isabelle langzaam op naar een steeds fijnere keuken. Ook het restaurant werd steeds mooier verbouwd.

Gault&Millau

In de jongste Gault&Millau gids kreeg hij een 16 op 20, een score die in Gent alleen C-Jean en Jan Van den Bon halen. Lieven Lootens maakt vlees- en visbereidingen, maar werkt vooral graag met groenten. Twee jaar geleden werd hij uitgeroepen tot ‘beste groentekok van de Benelux'.

‘In Merendree is de zaak steeds open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. We zijn vooral bekend voor onze seizoensgebonden menuformules. Mensen komen er graag in een wat romantische en vooral ontspannen sfeer eten', zegt Lootens. ‘In het bruisende en bijna kosmopolitische Gent is er daarentegen genoeg publiek om van dinsdag tot zaterdag doorlopend open te zijn. We willen er overdag à la carte gerechten brengen en 's avonds alleen een bijzonder seizoensmenu dat alle zintuigen moet strelen. Daarvoor ontwikkelen we een nieuw concept.'

Lootens is een nuchter man, maar hij wordt enthousiast als hij dat concept uit de doeken doet. ‘We gaan er een open keuken installeren, met een zittoog, zodat iedereen de chefs aan het werk kan zien in een dynamische en tegelijk gemoedelijke sfeer. We willen er gerechten maken die eigentijds en natuurlijk ogen en die worden gemaakt met de beste producten, op dezelfde manier als in 't Aards Paradijs.'

Theater-bioscooprestaurant

‘Het degustatiemenu van 's avonds zal om de drie maanden wijzigen. Niet alleen volgen de ingrediënten de seizoenen, maar er zullen bij de gerechten ook passende panoramische beelden worden geprojecteerd, hier en daar aangevuld met surround geluiden en occasioneel ook enkele subtiele geuren. Het moet een diner worden voor alle zintuigen. Klanten zullen een multisensoriële ervaring meemaken, in een nieuw soort theater-bioscooprestaurant , zeg maar een belevenisrestaurant . De naam Naturell is bewust gekozen. De laatste twee letters verwijzen bovendien naar mijn naam', zegt Lootens.

Het restaurant Jan Breydel sloot eind 2011. Omdat het pand ernaast ook vrij komt, wil Lootens beide gebouwen verenigen zodat hij voldoende plaats heeft voor de open keuken en de klanten een prachtig uitzicht hebben op het Appelbrugparkje en de Gentse binnenwateren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio