Belgische première From B tot B in Kaaitheater

Belgische première From B tot B in Kaaitheater

De repetities zijn volop aan de gang. Foto: Ros Ribas

Brussel -

In het Kaaitheater kan u komend weekend, 26 en 27 januari, terecht voor de Belgische première van het danstheater From B to B. Het zijn de Brussels-Zwitserse choreograaf Thomas Hauert en de Catalaanse choreografe Angels Margarit die hiervoor de handen in elkaar sloegen. From B to B staat ook voor From Brussels to Barcelona , een reis van Brussel naar Barcelona. Maar het staat ook voor het punt B waar beide artiesten zijn aanbeland, elk via hun eigen parcours, vertrekkend van een hypothetisch wit blad.

Het hoofdthema van het dansstuk draait vooral rond communicatie, de wil om elkaars wereld te begrijpen en te delen of de onmogelijkheid om daarin te slagen. Beide choreografen namen vervolgens ook schrijver, literair vertaler en ‘verbivoor' Marius Serra onder de arm. Vertrekkend van de voornamen Thomas en Angels schreef hij een ‘doublet' dat de rode draad doorheen de voorstelling werd; een spel met letters en woorden.

Het stuk was de voorbije jaren onder andere al te zien in Barcelona, Genève, Parijs en München, maar komt nu dus ook naar ons land. Nadien staan ook nog Basel en Avignon op het programma om te eindigen met twee voorstellingen in Charleroi. Het stuk is zaterdagavond en zondagnamiddag te zien in het Kaaitheater. Tickets kosten 12 euro in voorverkoop en 16 euro aan de kassa.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio