Seks & Relaties

Vier mythes over online daten

Vier mythes over online daten

Foto: shutterstock

Datingwebsites zijn nog te vaak een taboe en daar willen wij graag komaf mee maken. Daarom ontkrachten we hieronder de vijf meest voorkomende mythes over online daten.

1. Online daten is voor sukkels
Het idee dat enkel saaie of lelijke mensen zich inschrijven op datingwebsites is volledig uit de lucht gegrepen. Vaak schuiven mensen die een negatieve ervaring hebben de schuld in de schoenen van de website, maar ook bij wie ‘offline datet' lopen afspraakjes soms mis.

2. Iedereen liegt
Het is waar dat sommige mensen op het wereldwijde web een mooiere versie van zichzelf creëren, maar lang niet iedereen geeft foute info mee. Heel wat singles nemen de tijd om een profiel samen te stellen dat weergeeft wie ze echt zijn. De meeste mensen beseffen namelijk dat een relatie die gebaseerd is op leugens meestal fout afloopt.

3. Het werkt niet
Datingwebsites werken niet voor iedereen, dat is waar. Het werkt zeker niet voor mensen die liegen, zichzelf anders voordoen of er geen tijd en moeite voor over hebben. Maar wie een leuke foto online plaatst, werk maakt van zijn of haar persoonsbeschrijving en bereid is om het een kans te geven loopt misschien wel de ware tegen het lijf.

4. Het is niet veilig
Een datingsite is even veilig of onveilig als een café. Aan een ontmoeting met een vreemde is altijd een zeker risico verbonden, maar het is aan jou om daar verstandig mee om te gaan. Vaak vind je op de website zelf ook tips over hoe je voorzichtig tewerk kunt gaan.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees