Nieuwe sport: steppen in de sneeuw

Nieuwe sport: steppen in de sneeuw

Ferre van de Brande in actie met zijn stepslee. Foto: env

Kapellen -

In de Scandinavische landen wordt het ‘stepsleeën' vaak beoefend, en niet alleen recreatief. In België hoopt Kapellenaar Ferre van de Brande deze bijzondere sport ook te ­introduceren.

‘Stepsleeën is zalig en het is onvoorstelbaar welke snelheid je met zo'n stepslee kan halen', vertelt hij. Sinds enkele jaren is Ferre van de Brande een fervent stepper of kickbiker. Nu kan hij zijn favoriete sport ook in de sneeuw beoefenen. ‘De kickbike of step voor volwassenen werd uitgevonden door de Fin Hannu Vierikko. Dat is een kampioen in het stepsleeën. Om in de zomer, ook te kunnen oefenen, ontwikkelde hij de kickbike. Bij ons ligt er uiteraard minder lang sneeuw, maar in de Ardennen kan je in de winter toch al snel gaan stepsleeën.'

De stepslee is voorzien van twee glijders voor op het ijs. Wil je ermee in de sneeuw aan de slag, dan kan je heel gemakkelijk twee sneeuwlatten aan de slee bevestigen. ‘Over je schoenen trek je best speciale spikes aan zodat je niet wegglijdt', vertelt Ferre nog.

De stepslee is ook verkrijgbaar met een stoeltje zodat je ook iemand kan vervoeren. Een aluminium stepslee heb je vanaf 250 euro.

www.kickbike.be of info@kickbike.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio