BK baanwielrennen: Belgische titels voor De Pauw en Cocquyt

BK baanwielrennen: Belgische titels voor De Pauw en Cocquyt

Foto: Photo News

Moreno De Pauw en Nicky Cocquyt verzamelen deze winter nationale titels in het baanwielrennen. Nadat De Pauw enkele weken geleden al nationaal kampioen werd in het omnium en ze samen ook de titel ploegkoers veroverden, voegden ze op het BK in Gent elk een individuele titel toe aan hun palmares.

De Pauw pakte de nationale driekleur in de scratch, voor Cocquyt en Joris Cornet. In de puntenkoers werden de rollen omgedraaid. Cocquyt slaagde er als enige in om tweemaal rond te rijden, waardoor hij met ruim verschil won voor De Pauw en Kenny Govaert.

Ook in de jeugdcategorieën worden dit weekend enkele titels uitgereikt. Bij de nieuwelingen maakte Robbe Ghys zaterdag zijn rol als favoriet waar. Eerst was hij duidelijk de beste in de individuele achtervolging.

Adrien Maho was over de twee kilometer bijna vier seconden trager, maar dat was wel nog voldoende voor zilver. Simon Claeys greep brons. Met Maxim Pirard won Ghys ook de ploegkoers, voor Aidan Neirynck met Simon Claeys en Adrien Maho met Jonas Castrique.

Voor de sprint bij de meisjes nieuwelingen kwamen slechts twee deelneemsters opdagen. Lenny Druyts rekende af met Eva Maria Palm.

 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.