Ex-gevangene wint GP La Marseillaise

Ex-gevangene wint GP La Marseillaise

Foto: AFP

Justin Jules van de Franse La Pomme Marseille-ploeg heeft de eerste Europese wielerkoers van het jaar, de GP La Marseillaise, gewonnen. De Fransman klopte in de spurt twee landgenoten. Er finishten vier Belgen in de top tien. De winnaar werd in 2008 nog veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf voor doodslag op zijn schoonvader.

Jelle Wallays tekende samen met Vaubourzeix voor de vlucht van de dag, maar zonder succes. Enkele kilometers voor de meet werd het peloton nog opgeschrikt door een valpartij waarbij ook een televisiemotor betrokken was.

Om de zege werd beslist in de spurt en daarin toonde Jules zich de snelste voor Samuel Dumoulin. Sander Armee, die het eerder in de wedstrijd ook nog even alleen had geprobeerd, finishte als vijfde en werd daarmee eerste Belg.

Justin Jules, de winnaar van de GP La Marseillaise, werd in 2008 nog veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan drie jaar effectief, vanwege doodslag op zijn schoonvader.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.