Seks & Relaties

Tips voor de eerste date offline

Tips voor de eerste date offline

Foto: Shutterstock

Een eerste afspraakje is altijd spannend, maar zeker wanneer je elkaar nog nooit in levende lijve hebt ontmoet. Daarom zetten wij enkele tips op een rij voor die eerste date met de man die je op een datingsite hebt leren kennen.

1. Wees niet te serieus
Tijdens het daten moet je zeker ook ernstige onderwerpen aansnijden, maar voor een eerste afspraak is het toch belangrijk om het aangenaam en positief te houden. Stel liever vragen over zijn hobby's en passies, dan over religie, politiek of geld.

2. Probeer niet grappig te zijn
Deze tip lijkt misschien in strijd met de vorige, maar je moet gewoon jezelf blijven en niet te veel je best doen. Als je eerlijk was op je datingprofiel, dan heeft dat hem overtuigd om met jou op date te gaan.

3. Praat niet over vorige relaties
Als je vorige vriend het enige is waar je over kunt praten tijdens een date, dan ben je er misschien nog niet helemaal klaar voor. Neem de tijd om je vorige relatie te verwerken voor je werk maakt van een nieuwe.

4. Geef niet te snel op
Soms is het liefde op het eerste gezicht en soms neemt een relatie een trage start. Een eerste indruk is niet altijd juist, dus geef hem een eerlijke kans. Maar als je instinct duidelijk aangeeft dat het niet goed zit, moet je dat natuurlijk niet negeren.

5. Drink niet te veel
Misschien voel je je grappiger, charmanter en knapper na enkele glazen wijn, maar je bent het niet. Als je iemand hebt leren kennen via een ernstige datingsite, dan is de kans groot dat hij op zoek is naar een serieuze relatie. Zo iemand wil je ook echt leren kennen en dan blijf je beter (behoorlijk) nuchter.

6. Bekijk zijn profiel
Neem voor de date alle informatie op zijn profiel nog even door om ongemakkelijke situaties te vermijden. Het zal je ook voldoende inspiratie geven voor gespreksonderwerpen.

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees