Galatasaray bevestigt transfer Didier Drogba

Galatasaray bevestigt transfer Didier Drogba

Foto: AFP

Galatasaray heeft maandagavond de transfer van de Ivoriaan Didier Drogba bevestigd. De voormalige topspits van Chelsea komt over van het Chinese Shanghai Shenhua en tekent een contract voor anderhalf seizoen. Na Wesley Sneijder de tweede opvallende transfer van de club in deze transferperiode.

Eerder op de dag had de Turkse club al toegegeven dat er gesprekken werden gevoerd met de entourage van de aanvaller, die met Ivoorkust momenteel actief is op de Africa Cup in Zuid-Afrika.

Volgens de Turkse krant Hürriyet kan de 34-jarige Drogba op anderhalf seizoen 7 miljoen euro verdienen, met daarnaast nog een premie van 30.000 euro per gespeelde wedstrijd. Volgens Galatasaray is er tien miljoen euro met zijn transfer gemoeid, plus een bonus voor de speler van 15.000 euro per wedstrijd.

Galatasaray, achttienvoudig landskampioen, nam vorige week al de Nederlandse middenvelder Wesley Sneijder over van Inter Milaan. Hij werd toen als een ware volksheld ontvangen in Istanboel.

'Fantastische uitdaging'

'Ik heb net officieel getekend voor Galatasaray. De achttienvoudige kampioen van Turkije en winnaar van de UEFA Cup van 2000 plaatste zich onlangs voor de achtste finales van de Champions League, een hele speciale competitie voor mij', verklaarde Drogba op zijn website.
'Daarin wacht Schalke 04. Het is een fantastische uitdaging voor mij in Istanboel. Ik kan niet wachten om deze historische stad en de geweldige supporters te leren kennen. Dit is het begin van een nieuw avontuur', aldus de Ivoriaan.


 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.