Vier Belgen dingen mee naar Libris literatuurprijs

Vier Belgen dingen mee naar Libris literatuurprijs

Foto: Arbeiderspers

Elvis Peeters, Peter Terrin, Joost Vandecasteele en Christophe Vekeman zijn geselecteerd voor de longlist van de Libris literatuurprijs 2013. Dat maakte de organisatie van de prijs voor beste Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar bekend. De lijst wordt verder vervolledigd met veertien Nederlandse schrijvers.

De Belgen op de longlist zijn Elvis Peeters met “Dinsdag”, Peter Terrin met “Post Mortem”, Joost Vandecasteele met “Massa” en Christophe Vekeman met “Een uitzonderlijke vrouw”. De Nederlanders op de longlist zijn Stefan van Dierendonck, Rob van Essen, Esther Gerritsen, Saskia Goldschmidt, Arnon Grunberg, Kees ‘t Hart, Oek de Jong, Mensje van Keulen, Sipko Melissen, Edzard Mik, Nelleke Noordervliet, Anton Valens, Christiaan Weijts en Tommy Wieringa.

De zes nominaties worden op maandag 11 maart bekendgemaakt in Amsterdam. De uitreiking van de literatuurprijs vindt plaats op maandag 6 mei in Amsterdam en wordt uitgezonden op Nederland 2.

Het totale prijzengeld bedraagt 65.000 euro. Meer informatie over de uitreiking vindt u op de website van de Libris literatuurprijs.

Corrigeer

MEER NIEUWS