Gents immo-kantoor krijgt internationale erkenning

Gents immo-kantoor krijgt internationale erkenning

Foto: if

GENT - Het Gentse immo-kantoor Trans-Immo heeft het voorbije weekend een internationaal kwaliteitscertificaat gekregen voor haar kwaliteitsmanagement. 'We zijn het eerste vastgoedkantoor in Vlaanderen dat deze norm op eigen houtje haalt', klink het.

De ISO is een internationale organisatie met meer dan 150 aangesloten landen die over heel de wereld commerciële en industriële normen vastlegt in zogenaamde ISO-certificaten. Organisaties moeten aan enkele strenge voorwaarden voldoen om de erkenning te krijgen.

Trans-Immo, een vastgoedkantoor dat al veertig jaar panden in en rond Gent verkoopt, verhuurt en beheert, kreeg dit weekend officieel een ISO 9001:2008-certificaat, een erkenning voor het kwaliteitsbeleid van het kantoor. Dat moet om te voldoen aan de ISO 9001:2008-norm sterk gericht zijn op de klantentevredenheid.

Eerste

'Trans-Immo is  het eerste vastgoedkantoor dat op eigen houtje deze internationale norm voor kwaliteitsmanagement haalt, zonder de begeleiding van een grotere overkoepelende organisatie', zegt Peter Bonnaerens van het bureau Veritas Certification Belgium, dat het certificaat uitreikte.

'In de media passeren vaak negatieve berichten over vastgoedmakelaars. Minister Laruelle wenst hier komaf mee te maken met een aantal wetgevende initiatieven die de consument beter beschermen. Maar wij anticiperen hier al op door een stuk verder te gaan en ons zelf kwaliteitseisen te stellen', zegt zaakvoerder Sébastien Van Hoorde.

Trans-Immo zal vanaf nu een jaarlijkse audit krijgen om te zien of de ISO-standaarden nageleefd worden. Het bedrijf, gelegen aan de Kortrijksesteenweg en de Koningin Elisabethlaan in Gent, werd opgericht in 1972.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio