Paul Put: 'Geschiedenis schrijven voor Burkina Faso'

Paul Put: 'Geschiedenis schrijven voor Burkina Faso'

Foto: AFP

Paul Put beleeft hoogdagen als bondscoach van Burkina Faso. Op de Africa Cup in Zuid-Afrika staat de 56-jarige Antwerpenaar met zijn team dicht bij kwalificatie voor de kwartfinales.

Burkina Faso telt na twee wedstrijden 4 punten. In de laatste groepsmatch tegen Zambia, de titelverdediger, volstaat een punt om door te stoten. Bij verlies wordt het rekenen in groep C want dan speelt ook het resultaat van Nigeria tegen Ethiopië mee.

'Wij hebben nog een punt nodig. Zambia is titelverdediger en moet winnen. Zij zullen dus meer druk voelen', zegt Put. 'Onze zege tegen Ethiopië was de eerste sinds lange tijd voor Burkina Faso op de Africa Cup. Wij waren naar hier gekomen om beter te doen dan tijdens vorige edities van de Africa Cup. Daarin zijn we al geslaagd. Maar ook ons spelniveau is heel wat verbeterd."'

'De kwalificatie is nabij', gaat Put verder. 'De jongens gaan er alles aan doen om het doel te bereiken. Tegen Zambia wordt het een moeilijke match maar alle spelers beseffen dat zij geschiedenis kunnen schrijven voor hun land. Ik moet de spelers dus niet motiveren. Maar wij zijn er nog niet. Er ligt nog werk op de plank.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen