Celebs

Zwangere Véronique De Kock gaat uit de kleren voor Story

Véronique De Kock, 35 jaar en 28 weken zwanger, treedt voor Story in de voetsporen van Demi Moore en Claudia Schiffer. Ze poseert weliswaar zedig, maar toch behoorlijk naakt met haar bolle buik op de cover van het blad en dat naar eigen zeggen zonder photoshop. 'Zo ziet een zwangere buik er nu eenmaal uit', klinkt het.

Story toetst naar de waarheid achter zwangerschapsclichés, zoals 'zwangere vrouwen zijn trots op hun lichaam'. 'Nee!' reageert Véronique, 'Ik ben trots op mijn buik, maar op al de rest niet. Alles is zo dik en zwanger. Ik kan ook niet meer makkelijk stappen en daardoor waggel ik als een eend'. Al relativeert ze ook: 'Ik ben niet blij met de extra kilo's, maar het is voor een goed doel'.

Waarom ze er dan toch voor gekozen heeft om naakt voor de cover te poseren, vraagt u zich wellicht af. 'Toen ik zwanger was van Sébastien (haar zoontje, red.) wilde ik al zo'n foto laten maken, maar ik durfde toen niet goed. Nadien had ik er spijt van'. Naar eigen zeggen wilde Véronique ook geen photoshop voor haar foto's: 'Ik ben de kritiek beu. Je kunt weinig goed doen. En dus zeg ik: voilà, dit is het. Zo ben ik. Take it or leave it, zo ziet een zwangere buik er nu eenmaal uit'.

De bevalling is gepland voor april. Het wordt voor De Kock het eerste kindje samen met haar huidige vriend Fabien Gribaudo, met wie ze al een jaar een stel vormt. De Kock heeft wel al een zoontje van zeven, Sébastien, met Frank Slaets.

Veronique De Kock is met de fotoshoot evenwel geen pionier. In 1991 sierde de toen zeven maanden zwangere actrice Demi Moore de cover van het Amerikaanse magazine Vanity Fair. Die trend werd later gevolgd door onder anderen Jessica Simpson, Monica Bellucci en Britney Spears. Ook Story is niet aan zijn proefstuk toe. In 2010 prijkte de zwangere Isabelle A naakt op de voorpagina van het weekblad.

Bekijk de aankondiging van de Véronique-cover in 'De Kruitfabriek'

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees