Anderlecht haalt Anthony Vanden Borre terug

Anthony Vanden Borre (25) heeft vandaag een contract getekend bij RSC Anderlecht. 'RSCA biedt zijn oud speler de kans om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen', klinkt het in een persbericht. Vanden Borre zal vanaf morgen meetrainen met de U21 en is aangesloten bij RSCA tot het einde van het seizoen.

'De directie heeft beslist om Anthony te helpen. De club vergeet zijn oud spelers, die het moeilijk hebben, niet. We kennen Anthony goed en we hopen dat hij deze kans met beide handen grijpt. De technische staf en alle medewerkers van Sporting Anderlecht zullen alles in het werk stellen opdat hij zijn onmiskenbaar talent weer ten toon kan spreiden op de voetbalvelden', verklaarde algemeen directeur Herman Van Holsbeeck.

'Ik wil de club danken voor deze kans. Ik zal er alles aan doen om mijn dank op gepaste wijze te uiten en mijn oude niveau zo snel mogelijk te bereiken om de club weer ten dienste te zijn. Dit vergeet ik nooit', meldde Vanden Borre, die Anderlecht in 2007 in slechte verstandhouding verliet.


Woelige carrière

Vanden Borre speelde als 16-jarige zijn eerste wedstrijd in de eerste ploeg van Anderlecht op 13 maart 2004. Na amper vijf wedstrijden in eerste klasse werd hij al opgeroepen voor de Belgische nationale ploeg en zo debuteerde hij op 16-jarige leeftijd op 28 april 2004 in de vriendschappelijke interland tegen Turkije. Hierdoor werd hij de op één na jongste belgische international, enkel Fernand Nisot was bij zijn debuut in 1911 nog 168 dagen jonger.

In 2007 verkaste hij naar Fiorentina. Daarna verhuisde Vanden Borre zonder veel succes naar Genua en Portsmouth, om uiteindelijk vanaf 2011 voor Genk uit te komen. Genk lichtte in 2012 de optie tot verlenging in het contract van Vanden Borre niet, na enkele conflicten met coach Mario Been. Sindsien zat Vanden Borre, die 23 caps voor de Rode Duivels telt, zonder ploeg.

 

 

Corrigeer