Amfora uitgeroepen tot beste privé-hotel van België

Poperingse horeca valt opnieuw in prijzen

Poperingse horeca valt opnieuw in prijzen

Dominique Bondue, vrouw Nancy, zoon Glenn en dochter Ellen zijn bijzonder trots op hun prijs. Foto: pli

POPERINGE -

Poperinge is weer in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Horeca-Awards in Genk, zeg maar de Oscars van de horeca. De wedstrijd bekroont de beste horecazaken van België. Zo is Hotel-Restaurant Amfora uitgeroepen tot beste privé-hotel van België.

Poperinge doet zijn naam als Hoofdstad van het Goede Leven alle eer aan. Hotel-Restaurant Amfora werd verkozen tot beste privé-hotel van België. Het hotel van Dominique Bondue en zijn echtgenote Nancy werd geprezen om zijn mooie kamers, vriendelijk onthaal en uitgebreid ontbijtbuffet met streekproducten.

‘We zijn nu vijf jaar bezig met Amfora. Vorig jaar hebben we op vraag van de stad deelgenomen in de categorie restaurants. Nu namen we deel in de categorie hotels. We hadden totaal niet verwacht dat we zouden winnen', vertelt een tevreden Dominique Bondue.

Vorig jaar nog werd Hotel Recour verkozen tot beste privé-hotel. ‘Zij hebben vier sterren, wij hebben er drie. We bieden een totaalpakket aan, dat de klanten blijkbaar weten te appreciëren', verduidelijkt Dominique. Ook zoon Glenn en dochter Ellen werken mee in de zaak.

De stad Poperinge eindigde als tweede horecavriendelijkste stad van België, na Halle. B&B De Rentmeesterhoeve werd de tweede beste B&B en moest nipt de duimen leggen voor B&B Evergreen uit Koksijde. Gasthof De Kring kreeg vorig jaar nog de Golden Lifetime Award en werd dit jaar bekroond als de tweede Beste Belgische Feestzaal. Ook bierrestaurant 't Hommelhof uit Watou viel in de prijzen met een tweede plaats in de categorie de Betere Belgische Restaurants.

‘Daar zijn we als stadsbestuur natuurlijk erg tevreden mee. Het bewijst dat de samenwerking die we hebben opgezet met de lokale horeca, goed werkt en zijn vruchten afwerpt. We leren er ook uit dat ons beleid gedragen wordt door de Poperingse horecasector. Die is goed bezig, met geloof in eigen kunnen. De positieve ingesteldheid van zowel stad als horeca versterkt elkaar. Het is een bevestiging dat we goed bezig zijn', besluit toerismeschepen Jurgen Vanlerberghe (SP.A).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio