‘Dagverse producten en klantvriendelijkheid'

‘Dagverse producten en klantvriendelijkheid'

Kathy Baeke: ‘Dagverse producten zijn onze grootste troef.' Foto: pdv

ENAME -

In Oudenaarde en deelgemeenten zijn de buurtwinkels op één hand te tellen. Groente- en fruitwinkel De Fruitmeester in Ename houdt stand. Dagverse producten zijn dé troef.

Uit de enquête van Ivox blijkt dat de inwoners van Oudenaarde de aanwezigheid van een voedingswinkel, waaronder een groente- en fruitwinkel, in hun buurt zouden appreciëren.

De tijd dat in zowat elke deelgemeente een buurtwinkel was, is intussen al lang voorbij. Alle handelszaken en grootwarenhuizen zijn in of aan de rand van het Oudenaardse stadscentrum gevestigd.

Slechts een handvol buurtwinkels houdt stand. Eén daarvan is de groente- en fruitwinkel De Fruitmeester in de Martijn van Torhoutstraat in Ename.

‘We bieden een uitgebreid assortiment van groenten en fruit, aangevuld met conserven en een gamma wijnen van Thienpont', zegt uitbaatster Kathy Baeke. ‘Het aanbieden van dagverse producten is onze grootste troef en dat wordt door veel mensen gewaardeerd. Daarbij komt een klantvriendelijke en persoonlijke aanpak. In onze winkel heb je niet de drukte van een supermarkt, hoef je niet met de winkelkar aan te schuiven en kan je rustig inkopen doen. We hebben een vast cliënteel opgebouwd. Meegenomen is wel dat de winkel langs de drukke Martijn van Torhoutstraat ligt. Daardoor krijgen we dagelijks ook voorbijgangers.'

Ook met uitgebreide openingsuren komt Kathy Baeke haar klanten tegemoet. ‘De winkel is 's ochtends al open om 8 uur. Dat is vroeg, maar toch bereiken we daarmee al publiek zoals jongeren op weg naar school. Voorts is de zaak elke zondagvoormiddag open en dat op vraag van de klanten. We proberen ook klanten te lokken met wekelijkse promoties.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio