Met de dooi verschijnen overal in het land weer putten in het wegdek (zie Nieuwsblad van 31/01/2013). Overal wordt druk gewerkt om de problemen op te lossen, maar niet in de Sander De Vosstraat in Lier. De weg had eigenlijk al vier jaar geleden moeten heraangelegd worden, maar heeft nog geen enkele aannemer gezien. Omdat de straat een sluipweg dreigt te worden voor verkeer vanuit Mechelen en Heist-op-den-Berg, achtte het stadsbestuur enkele ingrepen nodig. Zo zou een ingetekende asverspringing ontradend moeten werken voor zwaar transport.

Onder meer dat plan werd een handicap om een stedenbouwkundige vergunning te verkrijgen. Die werd door de provincie pas op 24 december 2012 goedgekeurd en aan het stadsbestuur van Lier bezorgd in de eerste week van januari. Wel moeten de plannen op aanwijzing van de provincie op enkele punten nog verduidelijkt worden.

‘Aangezien de begrotingsbesprekingen in Lier volop aan de gang zijn, kunnen we nog geen begindatum van de werken vooropstellen', zegt schepen van Openbare Werken Bert Wollants (N-VA). ‘Het budget moet eerst goedgekeurd worden door de gemeenteraad. Pas dan weten we of we in 2013 de nodige fondsen hebben voor de heraanleg.'

De plannen zelf zijn al in december 2010 in de raad goedgekeurd. Toen werden de werken geschat op 4 miljoen euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio