Concurrentie plant nieuwe vestiging in Ertvelde en 30 jobs

Biscuiterie Willems in handen van Lotus

Zaakvoerder Marc Willems van Biscuiterie Willems met de gekende speculoosvlinderkes in de hand. Foto: mye

Eeklo/Lembeke/Ertvelde -

Groot nieuws in koekjesland: speculoosgigant Lotus Bakeries uit Lembeke neemt Biscuiterie Willems in Eeklo over. Geen paniek echter, want volgens topman Jan Boone zal er niet gesleuteld worden aan het recept van de Eeklose karamelkoekjes.

Welgeteld 31,4 miljoen euro heeft Lotus Bakeries uit Lembeke ervoor over om concurrent Biscuiterie Willems uit Eeklo, dat deel uitmaakt van het Zonnebeekse bedrijf Poppies, over te nemen.

‘De overname is goed nieuws voor Biscuiterie Willems want ze komen nu in een groep terecht die focust op speculoos', zegt Jan Boone, topman van Lotus Bakeries.

‘We gaan het bedrijf ook alle mogelijke ontplooiingskansen geven en daarbij zullen we iedere werknemer nodig hebben. Het bedrijf wordt momenteel goed geleid en is winstgevend, we zullen dus enkel bepaalde zaken moeten finetunen.'

Andere smaak

De speculoos die Biscuiterie Willems produceert heeft een andere samenstelling en een iets andere smaak dan de speculoos van Lotus. Is het de bedoeling om bij Willems voortaan de Lotusvariant te maken? ‘Neen', klinkt het resoluut. ‘Willems heeft een goeie speculoos en dit willen we zo houden. Het is de bedoeling om de speculoos van Lotus en Biscuiterie Willems gescheiden te houden. Ook met de verpakking hebben we geen directe plannen om iets te veranderen.'

Koekjestraditie

Opmerkelijk, Biscuiterie Willems zag in 1950 het eerste levenslicht aan de Stoepestraat in Ertvelde. Omdat het wat benepen werd, verhuisde het bedrijf in 2005 naar Eeklo om zo de koekjestraditie in de Herbakkerstad nieuw leven in te blazen. Op de vroegere plaats in Ertvelde plant koekjesproducent Poppies nu de bouw van een nieuwe vestiging.

‘De afbraak van de vroegere site staat nu gepland zodat we de nieuwe vestiging in juni of augustus kunnen openen', vertelt Frans Castelein van Poppies. ‘Het is bedoeling om het succesverhaal van Biscuiterie Willems in Eeklo in Ertvelde over te doen. Onze gekende producten zijn onder andere krakelingen, confituurtaartjes, donuts, frangipanes, maar voor Ertvelde willen we iets volledig nieuw uitvinden.'

Er is sprake van 30 jobs in de nieuwe vestiging van Poppies in Ertvelde. ‘Dat hangt er van af welke producten we in Ertvelde zullen produceren', klinkt het.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio