Voorbereidende werken Ooievaarsnest van start

Voorbereidende werken Ooievaarsnest van start

Achter de Inkart worden bomen gekapt. Foto: if

Puurs / Ruisbroek -

Waterwegen en Zeekanaal is begonnen met de voorbereidende werken voor de aanleg van de rotonde aan Ooievaarsnest langs de A12 in Ruisbroek.

In afwachting van de nodige onteigeningen, werd er ondertussen al gestart met de ontbossing achter de terreinen van kartingclub Inkart, later volgen nog graafwerken.

‘Een nieuw op- en afrittencomplex, bestaande uit een rotonde met aansluitende wegen aan beide kanten van de A12 moet het verkeer vanuit de zones Ooievaarsnest en Willebroek-Noord op een vlotte en verkeersveilige manier aansluiting bieden op de A12 richting Brussel, Antwerpen en Boom', klinkt het bij Waterwegen en Zeekanaal. De rotonde aan de kant van Willebroek is al in gebruik sinds 2010. Het bedrijf hoopt binnenkort ook van start te kunnen gaan met de aanleg van een rotonde aan de Puurse zijde van de A12.

Het gemeentebestuur liet eerder al weten de nieuwe industriezone geen prioriteit te vinden en de partij Positief Puurs vindt dat de omwonenden te weinig geïnformeerd zijn over het project. Daarom organiseerden zij eind vorig jaar nog een infoavond voor de inwoners van Ruisbroek.

Het wegverkeer tussen Puurs en Willebroek is voorlopig niet verstoord. Pas van zodra er zal gewerkt worden aan de rotonde en de op en afritten zal het viaduct over de A12 voor een periode worden afgesloten. Aan de werken hangt een prijskaartje van ongeveer 3,5 miljoen euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio