Politie vindt wapenarsenaal bij verdachte thuis en in graf

De federale gerechtelijke politie van Luik heeft een man opgepakt die betrokken is bij wapentrafiek. Bij huiszoekingen in de woning van Georges D. in Ans, in zijn auto en in het hotel dat hij in Luik uitbaat en zelfs onder een grafsteen op het kerkhof van Beyne-Heusay ontdekten de speurders kalasjnikovs, riotguns, karabijnen, handwapens en munitie.

De ex-vrouw van D. had hem bij de politie aangegeven. De man beweert dat hij de wapens voor zijn vrouw kocht, uit liefde voor haar, maar wilde niet zeggen waar het arsenaal vandaan kwam. In het afspraakhotel in de Saint-Léonardwijk in Luik vond de politie ook Nederlandse kredietkaarten waar hij geen verklaring voor had.

Georges D. werd door de onderzoeksrechter aangehouden. Tegen de man loopt nog een andere gerechtelijk dossier over de verkoop van wapens aan twee verdachten, die ook voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen.

Voorts wordt onderzocht of D. wapens kocht van of verkocht aan Nordine Amrani, die op 13 december 2011 het vuur opende op de place Saint-Lambert in Luik en daarbij vijf mensen doodschoot voordat hij zelfdoding pleegde.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees