‘Tramlichten' lijn 4 werken nog steeds niet

‘Tramlichten' lijn 4 werken nog steeds niet

Het infobord is afgeplakt. Foto: dbw

Antwerpen -

Vijf maanden na de invoering van het nieuwe tramplan van De Lijn kunnen reizigers van tram 4 nog steeds niet zien wanneer hun tram aankomt. Het euvel zal niet meteen verholpen worden.

De reizigers van tram 4, die na de werken in de Nationalestraat Hoboken met Deurne verbindt en in september tram 8 verving, hoeven er niet op te rekenen dat ze snel weer kunnen zien aan de ‘lichtjes' wanneer hun tram in aantocht is. Het infotramsysteem van lijn 4 is sinds de invoering van het nieuwe tramplan van De Lijn afgeplakt.

‘De verbinding telt te veel haltes en dat kan het oude systeem van De Lijn niet aan', luidt het bij de vervoersmaatschappij. ‘We wisten dit voor de invoering van het nieuwe tramplan. Door de besparingen bij De Lijn kunnen we dit euvel niet verhelpen. We bekijken of we het oude systeem kunnen verbeteren maar dat vraagt ingrijpende aanpassingen of we met een nieuw informaticasysteem zullen starten. We hopen dit zo snel mogelijk op te lossen. We zitten hier erg mee verveeld.'

Ook het infotramsysteem aan de ingangen van de premetrostations Frederik Van Eeden, Groenplaats, Meir, Diamant, Opera en Plantin waar lijn 9 (Eksterlaar en Linkeroever) passeert, geven nog altijd de oude lijn 2 aan in plaats van de nieuwe lijn 9.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio