Seks & Relaties

Hoeveel calorieën verbrand je echt tijdens seks?

Hoeveel calorieën verbrand je echt tijdens seks?

Foto: Shutterstock

Wie denkt dat een stomende vrijpartij een leuk alternatief is voor een sportsessie, komt bedrogen uit. Tijdens seks verbrand je immers veel minder calorieën dan je denkt.

Vaak lees je in tijdschriften dat een vrijpartij goed is voor je lijn omdat je dan zo'n 300 calorieën verbrandt, maar een nieuw onderzoek bewijst dat een ‘seksdieet' helemaal niet zo effectief is.

Biostatisticus David Allison, verbonden aan de universiteit van Alabama in Birmingham, stelde vast dat een doorsnee vrijpartij gemiddeld 6 minuten duurt. Bovendien concludeerde de wetenschapper dat we dan slechts 21 calorieën verbranden, wat het equivalent is van een saai wandelingetje van ongeveer acht minuten. Die bevindingen verschenen op donderdag 31 januari in de New England Journal of Medicine.

Allison analyseerde nog enkele andere gezondheidsmythes. Zo stelde hij vast dat de lessen lichamelijke opvoeding die onze kinderen op school krijgen niet lang en intens genoeg zijn om hun conditie te verbeteren. Hij durft zelfs te beweren dat mythes over onze algemene gezondheid de grootste oorzaak zijn van het toenemende obesitasprobleem.

De studieleider merkt ook op dat er tot nu toe nog geen wetenschappelijk onderzoek werd gedaan dat aantoonde of tussendoortjes al dan niet een nefaste impact hebben op ons gewicht. En er is nog meer goed nieuws: het is ook nog niet bewezen dat mensen die snel overtollige kilo's verloren achteraf sneller bijkomen dan wie langzaam afslankte.

Zoveel calorieën verbrand je dankzij de liefde

- Een vluggertje van een vijftal minuten: 25 calorieën.
- Ongeveer vijf minuten vechten om de afstandsbediening: 50 calorieën.
- Samen een kwartiertje douchen: 40 calorieën.
- Vrouw een kwartiertje bovenaan tijdens het vrijen: 75 calorieën.
- Orale seks geven: 50 calorieën per half uur, al is dat wel heel lang om vol te houden. Orale seks krijgen is goed voor 40 calorieën per half uur.
- Twintig minuten kussen: 59 calorieën.
- Elkaar tien minuten masseren: 48 calorieën.
- Een romantische wandeling van ongeveer tien minuten: 28 calorieën.
- Een kort voorspel van ongeveer tien minuten: 25 calorieën.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees