Stadbestuur en gemeenteraad werken sinds kort volledig digitaal

Gent schrapt papierberg 'zo hoog als de Eiffeltoren'

Gent schrapt papierberg 'zo hoog als de Eiffeltoren'

Foto: fvv

GENT - De Gentse gemeenteraad is de voorbije maand voor het eerst doorgegaan in volledig digitale vorm. Vroeger kreeg elk van de 51 gemeenteraadsleden alle besluiten op papier, goed voor 'een papierberg zo hoog als de Eiffeltoren (317 meter)'.

De Gentse gemeenteraadsleden krijgen de agenda en de dossiers van de gemeenteraad vanaf januari 2013 enkel nog digitaal. "Ook de zitting zelf volgen ze voortaan volledig digitaal: de burgemeester duidt op het scherm aan welk punt ter bespreking ligt en de gemeenteraadsleden kunnen via hun eigen scherm inpikken", zegt het stadsbestuur.

Eiffeltoren

Stadssecretaris Paul Teerlinck noemt de digitalisering "een bijzondere vooruitgang voor onze stadsorganisatie". De stapel ontwerpbesluiten die vroeger elk jaar naar het college en de gemeenteraad ging was zo hoog als de Eiffeltoren. Nu is die papiertoren dus zo goed als volledig verleden tijd."

Als laatste stap in de digitalisering worden in de loop van dit jaar de besluiten die de Stad Gent openbaar kan en mag maken, ook raadpleegbaar voor de Gentse burgers via de website www.gent.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio