‘Juridische actie tegen ex-top SNS wordt moeilijk'

‘Juridische actie tegen ex-top SNS wordt moeilijk'

Jeroen Dijsselbloem Foto: AP

De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) denkt dat het moeilijk wordt om Sjoerd van Keulen, oud-topman van de genationaliseerde Nederlandse bank SNS Reaal, juridisch aan te pakken. Dat heeft hij zondag verklaard in het tv-programma Buitenhof.

Dijsselbloem vindt wel dat Van Keulen er goed aan doet zijn functie van voorzitter van Holland Finance Centre - een samenwerkingsverband van financiële sector, overheid en toezichthouders - op te geven.

Het terugvorderen van bonussen die de voormalige SNS-top heeft ontvangen, is volgens de minister ook niet eenvoudig. Een wetsvoorstel waarmee dat zou kunnen, moet nog door de Eerste Kamer worden aangenomen.

Diederik Samsom, leider van de sociaaldemocratische partij PvdA en partijgenoot van Dijsselbloem, had eerder gezegd dat de overheid alle mogelijkheden moet onderzoeken om de bonussen terug te vorderen.

SNS Reaal komt volledig in handen van de Nederlandse staat, omdat de bank door de vastgoedcrisis in de problemen was geraakt en onderhandelingen met private investeerders op niets waren uitgedraaid. De redding zal Nederland 3,7 miljard euro kosten.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees