Bestuurder betrokken bij dodelijk ongeval geeft zich aan bij politie

Holsbeek -

De bestuurder die donderdagavond betrokken was bij het dodelijke verkeersongeval in de Appelweg in Nieuwrode (Holsbeek) heeft zich zaterdagnamiddag vrijwillig aangeboden bij de lokale politie van de zone Lubbeek. Het betreft een 39-jarige man uit Holsbeek. De chauffeur bracht de nacht door in de cel, maar werd zondag door de onderzoeksrechter in Leuven vrijgelaten onder voorwaarden. Dat bevestigt woordvoerster Sarah Callewaert van het parket van Leuven.

Bij het ongeval kwam donderdagavond een 57-jarige fietser om het leven. Uit het onderzoek van de politie bleek dat de fietser vermoedelijk werd aangereden door een wagen en werd weggeslingerd in de gracht. Het slachtoffer werd nog voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, pleegde vluchtmisdrijf.

Het parket van Leuven lanceerde vrijdag een opsporingsbericht in de hoop de betrokken chauffeur te kunnen identificeren. De chauffeur bood zich zaterdagnamiddag aan op het politiekantoor. Hij verklaarde dat hij iets had gevoeld, was teruggereden naar de plaats van de vermoedelijke aanrijding en daar enkel een fiets had zien liggen. Omdat de chauffeur geen slachtoffer zag liggen en in paniek sloeg, is hij vervolgens verder gereden.

De bestuurder werd na zijn verhoor gearresteerd. Zondag verscheen hij voor de onderzoeksrechter in Leuven. Die besliste de man onder voorwaarden vrij te laten.

De precieze omstandigheden van het ongeval worden verder onderzocht. “Op basis van het verslag van de wetsarts, de bevindingen van de verkeersdeskundige, het labo en de verklaringen van de bestuurder wordt nu bekeken wat er precies is gebeurd”, zegt Sarah Callewaert van het parket van Leuven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio