The Boondocks bewijst dat ook buiten stadscentra plaats is voor restaurant

Steakhouse midden de velden zit elke zaterdag vol

Steakhouse midden de velden zit elke zaterdag vol

Jurgen Van Wesepoel bouwde een dancing om tot een succesvol American steakhoue. Foto: dpw

WICHELEN -

Net iets meer dan de helft van alle Wichelnaars zegt dat ze graag wat meer restaurants zouden zien verrijzen in hun gemeente. Nochtans hebben ze met The Boondocks in de Watermolenweg een unieke zaak, waar mensen van ver buiten Wichelen naartoe komen voor een lekkere steak.

Gefascineerd door de grillrestaurants in de VS, begon Jurgen Van Wesepoel zijn eigen American Steakhouse in 1998. Temidden de velden van Wichelen. Vijftien jaar later is The Boondocks een weergaloos succes, tot ver buiten Jurgens geboorteplaats.

‘Ik ben eigenlijk boekhouder/fiscalist van opleiding', zegt Jurgen Van Wesepoel, die vroeger het American steakhouse runde met zijn vrouw, nu met zijn broer. ‘Veel deed ik nooit met dat diploma, al kwam het me als zaakvoerder natuurlijk altijd wel van pas. Ik reisde vroeger vaak mee met mijn vader naar Florida. Ik raakte er enorm gefascineerd door de grillrestaurants daar. Lekkere, grote biefstukken rechttoe-rechtaan serveren in een gezellige tent voor het hele gezin: eigenlijk een heel simpel, maar zeer succesvol succes concept.'

‘Toen dit pand, waar vroeger een dancing zat, te koop kwam, waagde ik mijn kans. Met de hulp van mijn pa maakten we er een authentiek American steakhouse van, vol met spullen die refereren aan de VS: jukeboxen, vlaggetjes, nummerplaten, bier van ginds...'

Wichelen reageerde een beetje geschokt. ‘ Zo'n grote zaak midden de velden: waar is die mee bezig? , was zowat de teneur. We hebben ook moeten vechten, hoor. In het begin was het hier meer bar dan restaurant. Mensen kwamen iets drinken en aten er wat bij. Maar dat was niet wat ik voor ogen had.'

‘In 2002 volgde de grote switch en werd het echt een restaurant. En met succes. Elk jaar draait The Boondocks beter, mensen komen van steeds verder naar hier gereden. Op zaterdagavond moet je niet naar hier komen zonder te reserveren, en nochtans bedienen we dan telkens 250 eters.'

‘Of we het gat in de markt vonden in 1998? Je moet alleszins heel ver rijden om een American Steakhouse als The Boondocks te vinden, in Vlaanderen vind je er nauwelijks.'

Dry-aging

Allemaal goed en wel, dat uniek zijn, maar dat is niet genoeg om succes te hebben. ‘Ons geheim? Ik denk vooral de kwaliteit van wat we bieden. Ons vlees is de top uit Amerika, Argentinië, Schotland en Ierland. En dat voor een zeer aanvaardbare prijs: 37 à 38 euro per couvert. Naast steak zijn onze ribbetjes en de fajitas zeer geliefd. En we zijn de ideale stek om met het gezin te komen. We investeren ook in de toekomst. We hebben net een gloednieuwe keuken. En sinds kort doen we zelf aan dry-aging. Dat is een techniek waarbij vlees in een kast wordt gehangen zodat het droog wordt aan de buitenkant en nog meer smaakvol van binnen. Er staat sinds december zo'n kast in ons restaurant. Wat eten als je komt? Ik raad de T-bone-steak aan.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio