Vincent en Sus zijn schooldichters 2013

Vincent en Sus zijn schooldichters 2013

Vincent Schroyen en Sus Geeraerts wonnen de wedstrijd van de Broedersschool. Foto: pvl

Stekene -

Sus Geeraerts en Vincent Schroyen zijn de winnaars van de gedichtenwedstrijd die de Broedersschool organiseerde voor de leerlingen van de eerste en tweede graad.

De wedstrijd vond plaats in het kader van Gedichtendag. Laureaten waren Stefanie Goossens (13) met Ik dacht aan jou , Sus Geeraerts (14) met Naakt , Emmelien Van Goethem (14) met Mijn muziek en Vincent Schroyen (15) met Kerkfui f. Ze mochten elk hun eigen gedicht voorlezen voor het talrijk opgekomen publiek, en het waren uiteindelijk de jongens die door de jury als winnaars uitgeroepen werden: Sus voor de eerste graad en Vincent voor de tweede graad.

Als algemene winnaar werd het gedicht Kerkfuif van Vincent Schroyen gekozen.

‘We hebben zelfs lang gezocht of het werk geen kopie is van een bestaand gedicht, zo goed was het', klonk het bij de jury.

De winnaars bleven heel rustig onder alle lofbetuigingen. Ze benadrukten dat hun deelname een eenmalig feit was en dat ze niet direct ambitie hebben om in de toekomst nog meer gedichten te schrijven.

Over welke verplichtingen hen als schooldichter nog wacht, hebben ze nog geen idee: ‘We zien wel wat er op ons afkomt', lachen beiden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio