Nys zet koers naar huis: 'Nu begint de miserie'

Vanochtend rond 7u Amerikaanse tijd heeft de Belgische veldritdelegatie in Louisville de lange tocht huiswaarts ingezet. Sven Nys en co verlieten het Sheraton hotel waar ze meer dan een week hebben verbleven en stapten op de bus naar Cincinatti. Daar nemen ze de vlucht naar New York en vervolgens gaat het naar Zaventem. Het een vermoeiende onderneming, want de delegatie landt pas dinsdagochtend om 6u40 in Zaventem. De wereldkampioen kijkt er echt tegen op.

 Kevin Pauwels en Klaas Vantornout stapten gistermiddag al in het vliegtuig en landen vanochtend in Brussel. Niels Albert en Wietse Bosmans doen het nog anders. Zij vliegen vandaag naar Chicago en vandaar naar Amsterdam.

Gisterenavond bekeken Nys, Wellens, Aernouts en Peeters nog de Superbowl in de gigantische villa van John Schnatter, de steenrijke eigenaar van pizzaketen Papa John's. De pizzaketen had tijdens de Super Bowl ook een eigen peperdure reclamespot waarin Schnatter zelf figureerde. 'Het was een erg gezellige avond', vertelde Nys. 'Het was genieten om even te relaxen na zo'n zware week. Maar nu begint de miserie pas. Ik kijk echt op tegen die lange vlucht. En woensdag wacht al de cross in Maldegem. Ik heb mijn fiets sinds zaterdag niet meer gezien. Maar bon, dat is voor alle WK-deelnemers hetzelfde', besloot de wereldkampioen.

De moeilijkste tocht wacht de mecaniciens. Zij laadden gisteren alle materiaal in om per vrachtwagen de 1.300 km naar New York te overbruggen. Dinsdagmiddag stappen ze in New York, met het materiaal, op een Brussels Airlines die hen woensdagochtend in België brengt.
 

 

Corrigeer