SHOP. Dirk Van Saene opent boetiek in Schuttershofstraat

SHOP. Dirk Van Saene opent boetiek in Schuttershofstraat

Foto: thefreinetwordpress.blogspot.com

ANTWERPEN -

Dirk Van Saene, één van de ontwerpers van de Antwerpse Zes, opent zaterdag een nieuwe kledingboetiek in de Schuttershofstraat.

De winkel wordt geïnstalleerd op de eerste verdieping van het pand met huisnummer 9, boven de vrouwenboetiek van schoenwinkel Coccodrillo. Hoewel de winkel als naam de initialen van Dirk Van Saene meekrijgt, worden er bij DVS ook kleren van andere Belgische ontwerpers aangeboden. Zo kan je er onder meer terecht voor kleren van Walter Van Beirendonck (eveneens lid van de Antwerpse Zes) en Veronique Branquinho. Beide ontwerpers moesten hun eigen Antwerpse winkels sluiten wegens financiële problemen. Ook van Sofie d'Hoore, Frieda Degeyter en Monsieur Maison kan je bij DVS enkele kledingstukken aantreffen. De komst van de winkel is alvast een opsteker voor de Antwerpse modesector, die het de laatste tijd niet echt gemakkelijk had.

De 54-jarige Dirk Van Saene wordt gezien als een buitenbeentje in de rij van de Antwerpse Zes. Zijn stijl is moeilijk te omschrijven, en in tegenstelling tot anderen hield hij het altijd kleinschalig. Op die manier hield hij voldoende tijd over voor zijn andere kunstzinnige passies, zoals keramiekbewerking en schilderkunst. Van Saene is ook een gewaardeerd lesgever aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio