Opening nieuwe fuifzaal nog maar eens uitgesteld

Elysée opent pas in april wegens geen deuren

Pas binnen twee maanden kunnen de nieuwe akoestische deuren geleverd worden. Foto: dji

Oostende -

De opening van de stedelijke fuifzaal Elysée is uitgesteld tot april. Het stadsbestuur wacht nog op de levering van akoestische deuren. De jeugdraad vraag zich af waarom het allemaal zo lang moet duren.

De stad Oostende nam zeven jaar geleden discotheek Elysée in de Langestraat over om het ondergrondse pand om te toveren tot een kleine, stedelijke fuifzaal. De Elysée was een bekende discotheek in de jaren zestig en zeventig en volgens het stadsbestuur zou het niet lang duren alvorens dat weer het geval zou zijn.

Maar door een juridische discussie, problemen met wateroverlast en met de nooduitgangen opende de zaal pas officieel in september 2012. Tot op vandaag vond er nog geen enkele fuif plaats. En wel omdat de akoestische deuren ontbreken.

‘De zaal is voor 95 procent klaar. De deuren zijn besteld en worden binnen de acht weken geplaatst. We mikken op een opening in april', zegt jeugdschepen Arne Deblauwe (SP.A), die deze week de jeugdraad inlichtte over de vertraging.

‘Voor de weinige fuiven die zouden plaatsvinden, hebben we een oplossing gevonden. Na april kan de zaal volop geboekt worden. De uitbating gebeurt door een afzonderlijke vzw en als stadsbestuur geven we de verenigingen die er willen fuiven een tegemoetkoming van 150 euro in de vorm van fuifcheques. Oostendse jongeren hebben ook altijd voorrang op organisaties van buitenaf', zegt Deblauwe.

De voorzitter van de jeugdraad, Wesley Schouteere, is blij dat de zaal eindelijk opent in april, maar hekelt de vertraging. ‘Het heeft lang genoeg geduurd. Bovendien: vlak voor de verkiezingen opende de zaal officieel, maar blijkbaar wel zonder de nodige vergunningen', zegt hij.

‘We stellen ons ook ernstige vragen over de capaciteit. Het bestuur zegt dat er driehonderd personen in de Elysée kunnen, maar volgens mij zijn dat er maximaal 130. Dan wordt de huurprijs van 500 euro meteen een pak zwaarder om dragen', zegt Schouteere.

De jeugdraad hoop haar volgende algemene vergadering in het Elysée te kunnen houden. ‘Dan zien de jongeren zelf wat er mogelijk is', zegt de voorzitter. Hij ziet ook mogelijkheden in de site van de Rialto in de Langestraat. ‘Die komt nu vrij. In de nieuwbouw zou Oostende de benedenverdieping moeten voorbehouden als ontmoetingscentrum voor jongeren.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio