Opnieuw groepsverkrachting in India

De Indiase politie heeft na een nieuwe groepsverkrachting in New Delhi het slachtoffer uit de handen van vier vermoedelijke daders bevrijd. De politie kon de wagen van de verdachten met de ontvoerde vrouw donderdag na een achtervolging klemrijden, zei het vrouwelijke districtshoofd Sindhu Pillai vrijdag. De mannen hadden de 24-jarige vrouw in een woning verkracht.

In december hadden zes mannen een 23-jarige studente in New Delhi in een rijdende bus verkracht. De jonge vrouw bezweek twee weken later aan haar verwondingen. Indiase media berichtten vrijdag dat ook in de nieuwe zaak de daders zich in de rijdende auto aan hun slachtoffer hadden vergrepen. De chauffeur was door een politieversperring gereden en kon pas na een spannende achtervolging gestopt worden. De juiste omstandigheden van de misdaad worden nog onderzocht. De vrouw ondergaat medisch onderzoek. Ze is afkomstig uit de Oost-Indiase deelstaat West-Bengalen en kende een van de verdachten.

Sinds de moordende groepsverkrachting op de jonge studente in december wordt in India veel uitgebreider bericht over seksuele misdrijven dan ooit tevoren. Media meldden dat een man een jong meisje een ijzeren staaf in de mond had geramd, toen ze zich tegen zijn verkrachtingspoging verzette. In de hoofdstad zou ook een Chinese vrouw verkracht zijn geweest.

De zaak van december heeft in India massaal protest uitgelokt en maatschappelijke debatten losgeweekt die tot op vandaag duren. Voor de beestachtige misdaad werden seksuele misdrijven trendmatig gebagatelliseerd of doodgezwegen.

Corrigeer

NIEUWS