Zaterdagochtend opnieuw aardbeving nabij Groningen

Zaterdagochtend heeft zich in de Nederlandse provincie Groningen opnieuw een aardbeving voorgedaan. Tientallen inwoners van de gemeente Loppersum maakten via de sociaalnetwerksite Twitter melding van schokken. Die deden zich iets voor half zeven voor.

Volgens het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) ging het om een beving met een kracht van 2,7 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag nabij het dorp ‘t Zandt.

Dat brengt het aantal aardbevingen in de Nederlandse provincie Groningen in 2013 al op achttien. De regio kreeg enkele dagen geleden ook te maken met twee aardschokken (2,7 en 3,2 op de schaal van Richter). Als het aantal aardbevingen zo doorgaat, zal het totaal in 2013 uitkomen op ruim 150 aardbevingen. Voorgaande jaren bleef het gemiddelde aantal trillingen net onder de honderd.

De bevingen worden veroorzaakt door gaswinning in het gebied. Gevreesd wordt dat de bevingen, behalve frequenter, ook zwaarder worden.

Honderden mensen dienden al schademeldingen in bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), verantwoordelijk voor de gaswinning in het gebied.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees