JUPILER PRO LEAGUE. Club zet scheve situatie recht, topper eindigt onbeslist

Club Brugge leek zichzelf in nesten te werken tegen OHL maar van zodra de Leuvenaars met tien vielen, kon het wel vlot afstand nemen. De topper van de 26ste speeldag in de Jupiler Pro League tussen Lokeren en Zulte Waregem eindigde onbeslist. AA Gent ging onderuit in Kortrijk en onderaan deed Charleroi een uitstekende zaak op een speeldag met twaalf goals en vier rode kaarten.

De topper van de 26ste speeldag, tussen de nummers twee en drie, eindigde zonder winnaar. Dankzij een klasseflits van Thorgan Hazard was Zulte Waregem nochtans op voorsprong gekomen maar invaller Walter Fernandez zorgde ondanks kansen voor de bezoekers voor een gelijkspel in Lokeren.

Club Brugge voetbalde voor eigen volk tegen OHL heel wat kansen bij elkaar maar verzuimde voor rust het af te maken. Uitgerekend Karel Geraerts opende de score tegen zijn ex-club maar toen de Leuvenaars met tien vielen na een terechte rode kaart voor Kenny Thompson kantelde de match. Lestienne en Refaelov scoorden voor Club, telkens randje buitenspel. Het werd nog even spannend na de uitsluiting van Jim Larsen maar invaller Trickovski besliste de partij: 3-1.

Op een heus patattenveld konden Kortrijk en AA Gent amper kansen bij elkaar voetballen. Pas toen Rafinha werd uitgesloten na een vermeende elleboogstoot, kon de thuisploeg afstand nemen via Brecht Dejaeghere.

Charleroi neemt afstand

Onderaan deed Charleroi de beste zaak door in eigen huis Lierse te kloppen via een rake kopbal van Guiseppe Rossini, die later ook na een elleboogstoot van het veld moest en de bezoekers weer in de match bracht.

Rode lantaarn Cercle Brugge ging ook in Mechelen met 2-0 onderuit. Eerder op de avond probeerde Beerschot wel tegen Genk maar botste tweemaal op een superefficiënte Jelle Vossen.

Uitslagen:

Beerschot - Genk 0-2
KV Kortrijk - AA Gent 1-0
Lokeren - Zulte Waregem 1-1
Club Brugge - OHL 3-1
KV Mechelen - Cercle Brugge 2-0
Charleroi - Lierse 1-0
Standard - Bergen (zondag om 14u30)
Waasland-Beveren - Anderlecht (zondag om 18u)

Stand:

1 Anderlecht 56
2 Zulte Waregem 51
3 Genk 45
4 Lokeren 45
5 Standard 43
6 Club Brugge 43
7 KV Kortrijk 38
8 KV Mechelen  38
9 Bergen  35
10 OHL  31
11 AA Gent  27
12 Charleroi 27
13. W. Beveren  26
14 Lierse 20
15 Beerschot  19
16 Cercle Brugge 14

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.