Glacio wil 207 werknemers IJsboerke overnemen

Personeel IJsboerke stemt in met overname door Glacio

Personeel IJsboerke stemt in met overname door Glacio

Foto: Paul Keyenberg

Het personeel bij Belgian Icecream Group heeft massaal ingestemd met het voorstel van ijsfabrikant Glacio. Dat melden de vakbonden.

In totaal stemde 92 procent van de 272 personeelsleden die een stem hebben uitgebracht, voor het reorganisatieplan van Glacio. 'Het lijkt er sterk op dat het personeel eieren voor zijn geld heeft gekozen', zegt Dirk Verhaegen van ACV Voeding en Diensten.

IJsroomproducent Glacio uit Beerse had eerder op de dag zijn overnameplan voor IJsboerke voorgelegd aan het personeel. Glacio wil 207 van de huidige 335 werknemers overnemen, de andere werknemers worden ontslagen.

Huis-aan-huis

Vooral de huis-aan-huisverkoop wordt zwaar getroffen. Daar kunnen maar 40 procent van de werknemers blijven: 88 van de 151 werknemers moeten vertrekken. Bij de ijsfabriek kunnen meer mensen aan de slag blijven: 40 van de 184 werknemers worden ontslagen. Glacio zou van plan zijn om de huis-aan-huisverkoopafdeling later aan een andere speler door te verkopen, maar een concreet plan is daar nog niet voor.

Gilles Samyn, ceo van huidige IJsboerke-eigenaar NPM, sprak vandaag het personeel toe. Als de werknemers niet akkoord zouden gaan met het overnameplan, dan gaat IJsboerke in faling, benadrukte hij. Gaat het personeel wel akkoord, dan moet nog een overeenkomst gezocht worden met BNPP Fortis, de grootste schuldeiser.

Alle partijen willen de overname tegen 1 maart rond hebben, zodat IJsboerke onder de vleugels van Glacio een doorstart kan maken.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees