Tomorrowland vrijuit voor oogschade

Tomorrowland vrijuit voor oogschade

Foto: Photo News

ID&T, de organisator van het dancefestival Tomorrowland in Boom, is vrijgesproken voor de ernstige oogschade die twee twintigers opliepen tijdens het festival in 2009.

De twintigers trokken op 25 juli vanuit het Leuvense naar Boom voor een leuk feestje. Maar wat een spectaculaire show moest worden in de Kozzmozz-tent, kende voor de festivalgangers een rampzalige afloop. Hun netvlies raakte verbrand door krachtige lasers.

‘Vanop het podium viel een groene straal rechtstreeks in mijn rechteroog. Meteen volgde een bewegende zwarte streep over mijn hele gezichtsveld. Ik dacht dat die wel weg zou gaan, maar ze bleef hardnekkig zitten', zegt Jessica Van Opstal (24). Een nachtje slapen bracht geen beterschap, maar de dokter van wacht stelde haar gerust. Met een zonnebril keerde ze terug naar het festival. ‘Maar daar werd het nog veel erger', aldus de jonge vrouw. Voor Victor Verhoef (29) was de schade zelfs nog groter. Hij is voorgoed gedeeltelijk blind.

De Antwerpse procureur vorderde de vrijspraak voor organisator ID&T. ‘De organisatie heeft alle veiligheidsvoorschriften nageleefd', aldus de procureur. Zelf zegt ID&T dat de oogschade werd veroorzaakt door laserpennen van andere festivalgangers. Jessica Van Opstal en Victor Verhoef zien door de uitspraak van de rechter duizenden euro's schadevergoeding aan hun neus voorbijgaan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees