Verbouwing uitgesteld tot na zomer

Crisis doet interesse in watertoren opdrogen

Crisis doet interesse in watertoren opdrogen

In mei 2010 kochten de mensen achter Lofting Group, waaronder Rudy Leroy tweede van rechts, de watertoren. Foto: zvd

Zelzate -

De start van de verbouwing van de watertoren aan de Suikerkade is uitgesteld tot na de zomer. Door de economische crisis aarzelen kopers om te investeren in een loft of appartement.

Er is nog niet veel beweging in en rond het geplande renovatieproject aan de zestig jaar oude watertoren langs de Suikerkade. De Lofting Group Gent, gekend van onder meer de verbouwing van de Gentse vismijn of het Godshuis in Sint-Laureins, kocht in mei 2010 deze oude toren van de gemeente voor 165.000 euro en heeft plannen om de toren om te bouwen naar lofts en kantoren.

Bij de verkoop eiste de gemeente dat de toren in zijn oorspronkelijke vorm zou bewaard blijven. Alle plannen en vergunningen liggen op tafel en er vond al een succesvolle open deur plaats om investeerders aan te trekken. Toch valt de interesse van potentiële kopers wat tegen.

Normaal zouden de Lofting Group en bouwbedrijf Mevaco vorig jaar al starten met de verbouwingen, maar behalve dat de antennes voor mobiele telefonie af de toren zijn gehaald, blijft het gebouw troosteloos en onaangeroerd staan.

Adembenemend uitzicht

‘Er zijn veel nieuwsgierigen, maar behalve een optie voor de gelijkvloerse verdieping hebben we nog geen zich op échte kopers voor een van de lofts en appartementen. Mensen willen wellicht eerst zien wat dit project juist inhoudt voor ze instappen. Ik denk dat de interesse sterk zal stijgen eenmaal we bezig zijn', zegt Rudy Leroy van de Lofting Group. ‘De economische crisis zal hier ook zeker spelen. Voor andere projecten van ons bedrijf kunnen we gefaseerd werken, afhankelijk van onze budgetten. Voor de omvorming van deze toren kunnen we dat niet, het moet in één beweging gebeuren. Ondertussen concentreren we ons op een aantal andere projecten van de Lofting Group, maar na de zomer willen we zeker van start gaan. Daarom hebben we tenslotte dit bouwwerk gekocht ', besluit Leroy.

Dan komen er in de toren achttien lofts en een kantoorgebouw. Op de hoogste verdieping, op 45 meter hoogte komt een grote duplex met een adembenemend uitzicht over Zelzate en de kanaalzone.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio