Opnameploeg Wikileaks-film strijkt neer in Gent

Opnameploeg Wikileaks-film strijkt neer in Gent

De opnameploeg en de acteurs van ‘The Fifth Estate' strijken straks neer in het Wintercircus. Foto: fvv

Gent -

De opnameploeg van de Amerikaanse film ‘The Fifth Estate', over de omstreden website Wikileaks, strijkt dezer dagen neer in Gent. Opnames zouden onder meer vandaag plaatsvinden in het Wintercircus aan de Lammerstraat.

Rond de opnames hangt de grootste geheimzinnigheid en het is duidelijk dat de makers geen pottenkijkers in de buurt willen. Dat bleek de afgelopen dagen al op andere locaties in de regio Brussel.

The Fifth Estate gaat op 15 november 2013 in Amerika in première en schetst een beeld van Julian Assange en zijn omstreden Wikileaks. Wikileaks is een website waar zogenaamde klokkenluiders anoniem documenten van overheidsinstellingen en bedrijven op plaatsen om op die manier ‘mistoestanden' aan te klagen.

De film wordt gemaakt door het Amerikaanse filmhuis Dreamworks. William Condon (uit The Twilight Saga: Breaking Dawn ) is de regisseur en de hoofdrol is voor Benedict Cumbermatch (Sherlock Holmes) . Nog andere namen zijn Laura Linney (Mystic River) en Anthony Mackie (The Hurt Locker) .

Glimp

Wie de afgelopen dagen op de locaties in en rond Brussel probeerde een glimp op te vangen van een van de Hollywood-sterren, was eraan voor de moeite. Zo werd de hele omgeving van de Sint-Gorikshallen afgesloten. Stewards hielden nieuwsgierigen op afstand en probeerden hen te verhinderen om foto's te nemen,

In Gent zouden een aantal scènes opgenomen worden in het Wintercircus aan de Lammerstraat. Wanneer die precies zouden plaatsvinden en hoe lang ze zouden duren, daar heeft iedereen het raden naar.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio