Brussels op zoek naar de volle buit

Brussels op zoek naar de volle buit

Noureddine Zaiour zou nu toch tot het einde van het seizoen hoofdcoach blijven. Foto: kms

SINT-JANS-MOLENBEEK -

De prestatie van FC Brussels na de inbreng van tal van nieuwe spelers vorige week was hoopgevend. De ploeg moet nu eerst en vooral het behoud in tweede klasse veilig stellen en dus de volle buit pakken in de komende matchen.

De ommezwaai in Molenbeek lijkt wat getemperd, maar niet de ambitie. Er is nu sprake van dat Noureddine Zaiour de hoofdcoach zou blijven tot het einde van het seizoen. Alles zal natuurlijk te maken hebben met de prestaties die op het veld worden neergezet.

De verwachtingen zijn hooggespannen. In de derde periode moet Brussels doorbreken om het vooropgezette doel te bereiken. Het is logisch dat een financiële inbreng de club moet doen renderen op een hoger niveau. En niet in de staart van tweede klasse. Nuchter beschouwd wil dat dus zeggen dat zo vlug mogelijk het rekenkundig behoud moet afgedwongen worden.

Het is wel eigenaardig dat sinds de nieuwkomers werden geïntegreerd veel van de blijvers uitvielen met blessures. Van Bilgic en Kawaya wisten we wel al dat ze revalidatie nodig hadden. Maar nu vielen ook Habarugira, El Banouhi, Doudouh en Cabeke uit met blessures.

Niet dat daarom gepanikeerd moet worden. De nieuwe kapitein Loïc Damour kan nog rekenen op bijkomende krachten die de groep moeten aanvullen. Het staat vast dat FC Brussels een nieuw harnas heeft aangetrokken. De komende tegenstanders, zoals dit weekeinde Roeselare, zullen daar wellicht de prijs voor moeten betalen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen