Suske en Wiske helpen zieke kindjes

© Pol De Wilde - VUM

Ter ere van de honderdste verjaardag van Willy Vandersteen heeft Standaard Uitgeverij het goededoellabel 'Suske en Wiske helpen kinderen' opgericht. Via een applicatie op Facebook zamelt de uitgeverij stripverhalen van de populaire reeks in voor kinderen in het ziekenhuis.

jfvt01

Mensen kunnen de actie steunen door de Facebookapplicatie te 'liken' en hun gegevens achter te laten. Bij elke 'like' schenkt de uitgeverij een stripalbum aan een van de vijf deelnemende ziekenhuizen. 'Het is soms zeer triestig gesteld met de voorzieningen voor kinderen in het ziekenhuis. Met de stripactie willen we de kinderen toch nog afleiding bieden', zegt Ellen Van Schaik, marketingmanager van WPG Uitgevers, waarvan Standaard Uitgeverij deel uitmaakt.

De stripalbums gaan naar Jan Palfijn (Gent), AZ KLINA (Brasschaat), Koningin Paola Kinderziekenhuis (Antwerpen), Wilhelmina Kinderziekenhuis (Utrecht) en het Kinderteam/afdeling Revalidatie AMC (Amsterdam). De uitgeverij schenkt de ziekenhuizen ook een leestafel met vier stoelen en een muursticker. De actie start vrijdag (15 februari) en loopt tot en met 15 maart 2013.

'Suske en Wiske helpen kinderen' voert ook actie voor Kom op tegen Kanker, dat een deel van de opbrengst krijgt van de nieuwe strip 'De Vliegende Rivier', die in juni verschijnt. En samen met kleurpotlodenfabrikant Stadler gaat het goede doel deelnemen aan de World Kids Colouring Day, voor het eerst in België. Tweeduizend scholen zijn al ingeschreven. 'Stadler geeft kleurpotloden aan de scholen. Leerlingen mogen dan tekeningen inkleuren die op de WPG-website staan. Die tekeningen kunnen ze verkopen aan familie en vriendjes. Dat bedrag gaat naar Kom op tegen Kanker.'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen