Anzegem werkt jaar aan veiliger verkeer

Anzegem werkt jaar aan veiliger verkeer

Anzegem is de vijfde gemeente van onze provincie die het charter voor veiliger verkeer ondertekende. Foto: if

Anzegem -

De gemeente Anzegem werkt een jaar lang samen met de vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen om de gemeente veiliger te maken. Onder meer ‘veilig naar school' staat hoog op de agenda.

In het gemeentehuis van Anzegem hebben burgemeester Claude Van Marcke (Samenéén) en politiechef Jean-Pierre Coudenys het Save-charter ondertekend. Ze gaven daarmee aan dat ze van Anzegem een veiligere gemeenten willen maken.

Het Save-charter (dat staat voor Samen Actief voor Veilig Verkeer) is een initiatief van de verenging OVK of Ouders van Verongelukte Kinderen. Anzegem is de vijftiende gemeente in Vlaanderen en de vijfde in West-Vlaanderen die het charter ondertekent.

Door de nieuwe samenwerking krijgt het gemeentebestuur een jaar lang begeleiding van OVK. Samen werken ze aan een heus actieplan. ‘Het gemeentebestuur zal onder meer aan de lokale politie vragen een analyse te maken van de plaatsen waar er in de voorbije jaren veel verkeersongevallen gebeurd zijn', zegt burgemeester Van Marcke. ‘Aan de hand van deze resultaten maken we een tabel op waarin per straat vermeld wordt hoeveel ongevallen er zijn gebeurd. Zo kunnen we de gevaarlijkste locaties vinden en bekijken wat de meestvoorkomende oorzaken van de ongevallen zijn.'

De gemeente wil ook een schoolroutekaart opmaken. Daarop staat aangeduid langs welke route je kind het veiligst naar school kan. ‘Samen met de scholen maken we ook een analyse van alle schoolomgevingen. Zo kunnen we nagaan waar er veranderingen nodig zijn.'

Ten slotte wil Anzegem ook bestuurders sensibiliseren. Daarom zal de gemeente de resultaten van de alcohol- en flitscontroles op zijn website plaatsen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio