Voetbal Jupiler Pro League Cercle Brugge - Standard

Eiji Kawashima baalt van Bolat-gezangen

Eiji Kawashima baalt van Bolat-gezangen

Eiji Kawashima Foto: blg

LIÈGE -

Standard-doelman Eiji ­Kawashima had het na de zege tegen Cercle Brugge even gehad met de supporters van de Rouches, die de verbannen Sinan Bolat meerdere malen vocaal ­ondersteunden.

Vorige week rolde een duidelijk statement uit de Luikse bestuurskamer: Sinan Bolat speelt niet meer voor Standard. Dat was niet naar de zin van coach Mircea Rednic, die nog had geprobeerd de directie te overtuigen om de Turkse keeper te reïntegreren in de groep.

Niet dus. De supporters zijn de straffe stoten van Bolat, die in juni transfervrij kan vertrekken, evenwel niet vergeten. In 2009 dwong hij voor Standard testmatchen af door in Gent een penalty van Bryan Ruiz te stoppen. Zijn kopbalgoal in de 93ste minuut tegen AZ - ook al in 2009 - die de Luikenaars in de Europa League bracht, is collectief voetbalgeheugen.

Bitter

Dat mocht Eiji Kawashima zaterdag nog eens aanhoren in het Jan Breydelstadion. Al tijdens de opwarming zongen de Luikse fans ‘Sinan Bolat'. Gedurende de wedstrijd werd hetzelfde liedje enkele keren herhaald.

Voor Kawashima smaakten de gezangen best bitter en dat verborg de Japanner achteraf niet. ‘Ja, die liederen stoorden me', aldus de Luikse nummer één.

‘Als de supporters niet tevreden zijn over mij, dan zou ik graag hebben dat ze mij dat komen zeggen. Dat lijkt me beter dan de naam van een andere doelman te roepen, die niet eens op het veld staat. Ik speel en ik geef me volledig voor de club.'

Nochtans breit de nationale doelman van Japan op de keper beschouwd aan een degelijk seizoen. Tegen Cercle Brugge liet Kawashima al voor de elfde keer een clean sheet optekenen.

‘Dat is goed voor mijn vertrouwen en dat van de ploeg. Tegen Cercle moest ik wel niet veel werk opknappen, maar zulke matchen zijn altijd de meest delicate voor een doelman.'

‘Je aandacht mag geen moment verslappen. Trouwens, dat ik weinig ballen moet pakken, betekent niet dat ik niets doe. Ik praat constant met mijn verdedigers om ze juist te positioneren.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.