Fotografe Carol Verstraete wint stemming bij aandeelhouders

Nieuwe uitbater voor café Ons Huis

Nieuwe uitbater voor café Ons Huis

Carol Verstraete gaat op 2 maart aan de slag als uitbater van zaal en café Ons Huis. Foto: lds

Baardegem -

Fotografe Carol Verstraete wordt de nieuwe uitbater van café Ons Huis in Baardegem. Ons Huis is zowat de enige horecazaak in Vlaanderen waar de aandeelhouders hun eigen uitbater mogen kiezen.

De aandeelhouders waren al op de hoogte van het nieuws, maar nu mag ook de rest van de gemeente ingelicht worden over de komst van de kersverse uitbaatster.

Zaal en café Ons Huis werd in 1928 opgericht door drie onderwijzers en een brouwer, alle drie van Baardegem. Ons Huis ontwikkelde zich tot de centrale ontmoetingsplaats waar verenigingen samenkwamen om hun activiteiten uit te oefenen. Wat Ons Huis zo uniek maakt, is dat de horeca-onderneming opgericht werd als samenwerkende vennootschap. Wie vennoot werd, tekende in op aandelen waarmee de bouw van de zaal en het café werden gefinancierd. Dit aandeelhouderschap maakt de vennoot tot mede-eigenaar van de zaak. In die tijd was dat niet zo uitzonderlijk maar nu is dit uniek: Ons Huis is nu zowat de enige overgebleven Vlaamse horecazaak met een coöperatieve structuur.

De aandeelhouders hebben het voorrecht hun eigen uitbater te mogen kiezen, en dat deden ze op de buitengewone algemene vergadering van 10 februari. Carol Verstraete haalde het daarbij van Jurgen De Meersman. Verstraete, die als fotografe onder meer jarenlang voor deze krant heeft gewerkt, belooft Ons Huis te zullen beheren zoals de stichters het ooit bedoeld hadden: als een volkscafé en een trefpunt voor meer dan twintig verenigingen in Baardegem.

Op 2 maart begint Verstraete aan haar nieuwe job en ze heeft er zin in: ‘Ik kijk er naar uit om iedereen in Baardegem beter te leren kennen, en ik verwelkom ze allen van harte in Ons Huis!'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio