Dendermondse fotograaf wint in Chicago

DENDERMONDE -

Artur Eranosian, een fotograaf van 23 uit Dendermonde, heeft in Chicago een straatfotografiewedstrijd gewonnen. Eranosian kwam op zijn zesde samen met zijn ouders als politiek vluchteling uit Armenië naar Dendermonde. Nu werkt hij samen met Anversville Galerie in Antwerpen. Hij is gepassioneerd door straatfotografie. ‘Iedereen mocht deelnemen aan de wedstrijd in Chicago', zegt hij. ‘Omdat ik ook al prijzen won in Miami en Londen, besloot ik andere foto's in te sturen voor de wedstrijd in Chicago. Dat ik won, staat mooi op mijn cv, maar ik vind het veel belangrijker dat belangrijke fotografen mijn werk bekijken.'

Voor deze wedstrijd waren er naast de eerste, tweede en derde prijs ook nog een ‘Grand Prize', en ook die ging naar Eranosian. Die prijs is een nieuw fototoestel.

De Dendermondse fotograaf wil zijn werk graag tentoonstellen op plaatsen waar dat eigenlijk niet verwacht wordt. Zo droomt hij ervan een forum te krijgen bij Dendermondse bedrijven.

Tot voor een paar jaar had Eranosian een fotoblog waar dagelijks heel veel mensen een kijkje gingen nemen. Volgens hemzelf waren dat er in totaal net iets minder dan een miljoen. Nu bloggen volgens de fotograaf stilaan uit de mode geraakt, zoekt hij andere kansen om zijn werk aan zoveel mogelijk mensen te tonen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio