Zaakvoerders taxibedrijf naar cel

Zaakvoerders taxibedrijf naar cel

Jurgen Vercauteren kreeg samen met twee andere aandeelhouders van Euro en City Taxi twee jaar cel.

Sint-Niklaas -

Drie aandeelhouders van het voormalige Euro en City Taxi zijn veroordeeld tot elk twee jaar cel. Ze pleegden inbreuken op de faillissementswetgeving.

De gele en oranje taxiauto's van City Taxi zijn intussen al een tijdje uit het straatbeeld van Sint-Niklaas verdwenen. De vervoersdienst werd in 2006 opgericht, maar ging op de fles na ruim vijf jaar de Wase hoofdstad te hebben doorkruist. De rechtbank van koophandel in Dendermonde liet op 17 oktober 2011 met een dagvaarding het doek vallen over de zaak.

Over de omstandigheden van het faillissement was lange tijd heel wat onduidelijkheid. City Taxi werd uitgebaat door Jurgen Vercauteren en Jorim Seys, die in het verleden ook aan het hoofd van het Sint-Niklase taxibedrijf Eurotaxi stonden. Dat bedrijf ging enkele jaren geleden op de fles.

Dat faillissement kreeg een gerechtelijk staartje, waardoor drie aandeelhouders van de bvba dinsdag werden veroordeeld tot elk twee jaar cel.

Het gaat om Jurgen Vercauteren, Davy Janssens en Gurbuz Elma. De drie kregen elk ook een beroepsverbod van tien jaar en 6.050 euro boete. Jorim Seys werd vrijgesproken. ‘Er werden taxi's doorverkocht die geleased waren', verduidelijkte openbaar aanklager Ilse Debbaudt. ‘De taxi's werden ook uitgeleend aan vrienden van de aandeelhouders. Bovendien ontbraken heel wat vergunningen voor zowel de chauffeurs als de auto's. Gurbuz Elma was de zaakvoerder, maar alleen maar op papier. Hij ondertekende alleen maar een paar documenten en kreeg daarvoor wekelijks duizend euro.'

Omdat het bedrijf door alle wantoestanden in de problemen kwam, lieten de aandeelhouders volgens het openbaar ministerie de taxidienst bedrieglijk failliet gaan.

Daarna startten de mannen City Taxi op. De rechter volgde het openbaar ministerie in die redenering.

City Taxi bood goedkope taxiritten aan en richtte zich aanvankelijk alleen op Sint-Niklaas. In 2007 reden de auto's ook uit in Beveren. De gemeente had de exploitatievergunning daarvoor wel steeds geweigerd. De reden daarvoor was dat de taxidienst niet in Beveren was gevestigd en er op het grondgebied toen geen taxistandplaatsen waren. City Taxi legde dat verbod op dat moment naast zich neer. Zaakvoerder Jurgen Vercauteren was in het verleden de grote pleitbezorger van extra taxistandplaatsen op de Grote Markt in Sint-Niklaas.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio