Peter Vangheluwe exposeert in Antwerpse galerie

Peter Vangheluwe exposeert in Antwerpse galerie

Kunstenaar Peter Van Gheluwe toont schilderijen en tekeningen. Foto: if

SCHELDEWINDEKE -

Momenteel loopt bij Galerie Schoots + Van Duyse in Antwerpen de expositie Stil Licht' van Peter Vangheluwe uit Scheldewindeke.

De veelvuldig bekroonde schilder en beeldend kunstenaar stelt er na zijn vorige expo ‘Hidden View' nieuw werk tentoon dat draait rond ‘licht'. ‘Wat bepaalt de belevenis van een ruimte?', is een centrale vraag die Van Gheluwe zich stelt.

De docent aan het Gentse Sint-Lucasinstituut verdiept zich voor zijn werken in bestaande en abstracte ruimtes, met tekeningen en schilderijen. Hij gebruikt aardse kleuren die herinneren aan de natuur. Vanuit de vlakte van het doek laat de kunstenaar een lichtinval verschijnen.

Samen met deze werken toont Van Gheluwe ook enkele portretten op groot formaat, die aansluiten bij zijn vroegere beelden, die verwerkingen waren van motieven uit de Tweede Wereldoorlog.

Krijgsgevangen

Een thema dat hem na aan het hart ligt, gezien zijn vader ooit krijgsgevangene was in Potsdam. Zo verschijnt het gezicht van een jonge, kaalgeschoren man, een gevangene. De kunstenaar trok voor zijn nieuw werk naar Berlijn, Brussel, Gent, maar struinde ook rond in zijn directe omgeving, om foto's te nemen, materiaal te verzamelen en beelden te maken om zijn visie op het beleven van ruimtes te voeden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio