Foto van papa kan studente klein fortuin opleveren

BRUSSEL - Liefst 35.000 euro. Dat kan deze ietwat mysterieuze foto van haar vader in een restaurant de Brusselse studente Andréa Azema (23) opbrengen. De foto bezorgde haar een ticket voor de finale van de grootste fotowedstrijd ter wereld voor studenten, de Sony World Photography Awards Student Focus. Aan de voorrondes namen 20.000 studenten van zo'n 230 fotoscholen deel.

De 23-jarige Andréa Azema studeert aan de kunstacademie van La Cambre. ‘Het contrast tussen het maatpak en de kerstdecoratie maakt de foto zo interessant. Het creëert een vreemde, ietwat beangstigende sfeer, die je normaal niet aantreft in foto's van een feest.'

Uiteraard gaat Andréa voor de hoofdprijs: 35.000 euro aan fotomateriaal. Maar drie dingen kunnen ze haar alvast niet meer afpakken: een fototentoonstelling in Londen, een publicatie in het prestigieuze fotojaarboek én een fonkelnieuwe digitale camera waarmee ze een nieuwe fotoreeks rond het thema ‘familie' moet uitwerken voor de finale. Daarbij moet ze opboksen tegen veelbelovende fotografietalenten uit Zuid-Afrika, Singapore, India, Polen, Spanje, Wales, Mexico, Nieuw-Zeeland en Argentinië. De winnaar wordt op 25 april bekendgemaakt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio