Beauty

Scrub je cellulitis weg met koffie

Scrub je cellulitis weg met koffie

Foto: Victoria's Secret

Het bikiniseizoen mag dan nog even op zich laten wachten, je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen voor het bikiniseizoen.

Cellulitis, ook wel bekend als sinaasappelhuid, is een kwaaltje waar bijna geen vrouw aan ontkomt - en dat lekker rechtvaardig zowel modellenbenen als gezellige dijen treft. 

Is daar dan helemaal niets tegen te doen? Gelukkig wel en hoe vroeger je ingrijpt, hoe beter. Om te beginnen kun je cellulitis proactief vermijden door niet te veel koffie en alcohol drinken. Ook met verzadigd en dierlijk vet moet je oppassen. Met je benen over elkaar zitten, iets wat veel vrouwen doen zonder er bij na te denken, is ook uit den boze omdat het de bloedsomloop belemmert.

Voor wie nog een stapje verder wil gaan, is er dit recept voor een speciale scrub tegen cellultis:

Wat heb je nodig?

  • een half kopje gemalen koffie
  • een eetlepel witte suiker
  • 2 à 3 eetlepels olijfolie
  • een eetlepel glycerine
  • 2 eetlepels vitamine E-olie

Hoe ga je te werk?

Meng de ingrediënten en neem vervolgens een warme douche. Scrub je bovenbenen 5 minuten lang stevig met het mengsel. Je kunt het mengsel daarna afspoelen met water, maar als je extra effect wilt, wikkel je de huid met scrub strak in plastic folie en laat je het 10 minuten zitten. Daarna spoel je de scrub af en smeer je je huid in met een voedende olie of lotion.

Waarom werkt het?

Naast een verminderde bloedsomloop is de ophoping van gifstoffen een grote aanleiding voor cellulitis. De antioxidanten in de gemalen koffie pakken die gifstoffen aan. Suiker heeft een exfoliërende werking en de oliën voeden de huid. De glycerine fungeert als bindmiddel, zodat de mix lekker stevig wordt, en hydrateert tot slot ook de huid.

Verwacht geen spetterende resultaten na één keer, maar blijf dit drie keer per week volhouden en je zal je huid langzaam maar zeker steviger zien worden.

Lees ook: Vind jouw perfecte rode lippenstift: de tips & tricks

 

   styletoday

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees